2018, Uutinen 03.05.2018 Paula Mikkola
-Kaupunkien etu on lähes poistunut digitalisaation myötä. Tänään ei ole tärkeää se, missä elät vaan miten päätät elää elämääsi. Mikään maailman suurkaupungeista ei pysty kilpailemaan sen kanssa, mitä internetistä löytyy. Nämä ovat kirjailija ja yksityisyrittäjä Teo Härénin ajatuksia, joita hän esitti RegLabin vuosikonferenssin teemaan ”Tulevaisuuden älykäs maaseutu”.

Teo Härén on asunut puolet elämästään kaupungissa ja puolet maaseudulla. Tällä hetkellä hän asuu Älvkarleössä Gävlen ulkopuolella.

-Älvkarleössä ei ole koskaan ollut kauppaa. Nyt yhtäkkiä digitalisaation avulla meillä on kaiken maailman kauppoja. Voimme ostaa internetistä mitä haluamme ja erittäin vaivattomasti. Se on mullistavaa, Härén totesi.

Maaseutuoptimisti

Härén luonnehtii itsensä maaseutuoptimistiksi.

-Maaseudulla on aina ollut paljon luovuutta, mutta vähemmän osaamista. Digitalisaatio on vaikuttanut kaikkeen ja parantanut edellytyksiä kehittää älykästä maaseutua. Voit saada määrättömästi tietoa vaikka asut maalla. Esimerkiksi Gävlen korkeakoulun opiskelijoista puolet opiskelee etänä. Koulutuksen takia ei tarvitse enää astua jalallaan Gävlen kaupunkiin. Tietoa on kaikkialla. Älvkarleössä on yhtä paljon tietoa ja luovuutta kuin New Yorkissa tai Tukholmassa, Härén sanoi. 

Kokoukset verkossa

Kaupunkia ei myöskään tarvita ihmisten kohtaamiseen.

-Nyt jo 90 % kokouksista pidetään etänä, verkossa tai sosiaalisten kanavoiden kautta. Voit istua sohvalla kotona ja pitää vaikka kuinka monta kokousta, Härén selitti.

Maaseudun etu

Kehityksen myötä maaseudulla asumisen edut tulevat suuremmiksi kuin kaupungissa asuminen.

-Nykyisin kaupungissa asuminen on haitta. Siellä ei ole aikaa rentoutua ja pohtia asioita samalla tavalla kuin maaseudulla. Kun saat olla omassa rauhassa, luovia ideoita alkaa syntyä, Härén väitti.

Luovaa itseluottamusta

Tämän perusteella Teo Härén antaa seuraavia neuvoja:

*kehitä luovaa itseluottamusta ja nöyryyttä,

*altista itsesi uusille vaikutteille,

*kokoa useampia klustereita ja verkostoja osallistumalla järjestettyihin kokouksiin ja järjestä niitä itse enemmän. Kutsu pääkaupunkilaiset mukaan kokouksiin.

*omaksu uusi teknologia.  

 

  •