Uutinen 21.06.2023 Kent Lidman
-Upeaa. Tämä oli hieno tapahtuma, vaikka jouduimme sateen takia siirtämään sen sisätiloihin. Moni yleisöstä joutui seuraamaan sitä ulkopuolelta, kun salissa ei ollut riittävästi tilaa. Näin kertoi BD-kultur organisaation Sven Keskitalo, joka vastasi Rajatonta kansanmusiikkia yli kaikkien rajojen Kukkolankoskella tapahtuman järjestämisestä.

Pohjoiskalotin neuvosto oli yksi tapahtuman rahoittajista.

Sven Keskitalo BD kultur

55 musikanttia

Runsaat 50 musikanttia kolmesta Pohjoiskalotin valtiosta osallistui tapahtumaan.

-Pidimme viisi eri kurssia, joilla musikantit soittivat yhdessä. Niiden lisäksi soitimme yleisölle, jota saapui paikalle parisataa henkeä sateesta huolimatta. Tämä oli rajaton tapahtuma, jossa syntyi monia uusia kontakteja rajojen yli, Keskitalo kertoi.

Arvid Staaf från Västerbotten med elever

Kaisa Ristiluoma från finska Lappland

Pohjoiskalotin neuvoston tuella

Soittajia tuli Ruotsin Norrbottenin, Västerbottenin, Medelpadin, Sörmlannin ja Skoonen alueilta. Norjan osallistujat olivat Finnmarkin ja Tromssan alueelta sekä Suomesta, Lapista ja Pohjois-Pohjanmaalta.

Tapahtumabudjetti oli 230 000 Ruotsin kruunua ja Pohjoiskalotin neuvosto tuki sitä 50 000 kruunulla.

Monia toimijoita mukana

BD-kulturin ja Pohjoiskalotin neuvoston ohella järjestelyihin osallistuivat Norrbottenin ja Västerbottenin kansanmuusikoiden yhdistykset, Luulajan kansanmusiikkikilta, Troms-Finnmarkin Folkemusik Nord, Pohjois-Pohjanmaan kansanmusiikkiyhdistys, Lapin kansanmusiikki ry, Bilda, Region Norrbotten, Ruotsi-Suomi rahasto, Haaparannan kunta ja Kukkolaforsens Turist och Konferens.

Osmo Hakosalo med elever

-Mielestäni kurssit onnistuivat hyvin. Eri ikäiset osallistujat saivat soittaa yhdessä ja harjoitella yhteisiä kappaleita. Yleisö sai kuunnella ja nauttia Pohjoiskalotin eri alueiden kansanmusiikista. Osallistujien yhteinen toive oli, että tämän kaltaisia kursseja ja soittajien tapaamisia järjestettäisi vuosittain, Keskitalo sanoi.

Kent Lidman

Mariann Torset och Terje Foshaug från Nord Norge