2019, Uutinen 23.09.2019 Paula Mikkola
Viiden tähden luksushotelli, josta on mahtavat maisemat ja joka tarjoaa upeita luontoaktiviteetteja. Svanstein Resort –yhtiö suunnittelee sen rakentamista Övertorneålle, Pullingin vaaran läheisyyteen. Investoinnin arvioidaan tuovan 200 uutta työpaikkaa.

-Siitä tulee Lapin ainoa eko-luokiteltu viiden tähden hotelli keskelle mitään, kertoi Svanstein Resortin hallituksen puheenjohtaja Micael Blomster, kun hän esitteli hanketta Tornionlaakson neuvoston matkailuseminaarissa Haaparannalla.

 18 miljoonaa euroa

Hankkeen nimi on ”the Lauka Hotel & Nature suites”.

-Kyse on yli 18 miljoonan euron investoinnista, joka vastaa 200 miljoonaa Ruotsin kruunua. Omaa pääomaa meillä on 35 prosenttia ja loppuosalle etsimme sijoittajia. Ruotsin Tillväxtverket tukee hanketta 13 miljoonalla kruunulla, Blomster kertoi.

 Keskeisellä paikalla Lapissa

Hän kertoi, että hotelli tulee sijaitsemaan keskellä Lappia.

-Puolimiljoonaa ihmistä asuu 200 kilometrin säteellä siitä. Alueella on useita suuria lentokenttiä. Rovaniemelle on vain tunnin matka. Pajalan, Luulajan, Kittilän ja Kemin lentokentätkin ovat lähietäisyydellä, Blomster selitti.

 Raaka-aineet luonnosta

Hotelliin tulee 140 huonetta, kylpylä ja ravintola, jonka raaka-aineet saadaan Tornionlaakson luonnosta.

Hotellin läheisyyteen rakennetaan parikymmentä luontohuonetta.

-Niistä tulee huoneita, jotka ovat luonnon keskellä. Nykypäivän matkailijat vaativat aktiviteetteja. Tarjoamme mahdollisuuden oleskella luonnossa, metsästää, kalastaa, poimia marjoja ja talvella hiihtää, Blomster kertoi.

 Avataan jo ensi vuonna?

Nykyisten suunnitelmien mukaan hotelli on valmis joulukuussa 2020.

-Se avataan joko vuodenvaihteessa 2020/2021 tai 2021/2022. Odotamme hotellin käyttöasteen olevan vuositasolla 67 prosenttia. Kesän käyttöaste tulee olemaan alempi kuin talvella, Blomster sanoi.