2019, Uutinen 13.09.2019 Paula Mikkola
-Kehitämme Lyngenin vuonon aluetta kestäväksi matkailukohteeksi. Pyrimme houkuttelemaan tänne lisää kävijöitä pyöräilemään kauniissa luonnossa, kertoi Marie Kr. Angelsen Visit Lyngenfjordista. Hän oli mukana Tornionlaakson neuvoston matkailuseminaarissa Haaparannalla kertomassa Pohjois-Norjan matkailusta.

Visit Lyngenfjorden on Lyngenvuonon kuntien matkailuorganisaatio Pohjois-Tromssassa. Yhtiön toiminta käynnistyi 2013 ja sen omistavat Lyngenin, Storfjordin ja Kåfjordin kunnat. Visit Lyngenfjord kehittää, markkinoi ja myy alueen matkailupalveluita alan toimijoille.

Työllistää yli 300 henkeä

-Alueellamme on 15000 asukasta. Vuosittainen yöpyjämäärä on 145 000 ja heitä varten meillä on 1440 petipaikkaa. Alueella on 100 matkailutoimijaa, joiden vuosittainen liikevaihto on 19 miljoonaa euroa. Matkailun parissa työskentelee 333 henkilöä, Angelsen kertoi.

Kolme toimistoa

Visit Lyngenfjordilla on toimipiste Skibotnissa, Olderdalenissa ja Lyngseidetissä.

-Kehittämis-, markkinointi- ja myyntitoiminnassa teemme yhteistyötä 59 matkailuyrityksen kanssa, Angelsen selitti.

Nettivarauksia

Myynti tapahtuu online-varausten ja toimistovarausten kautta sekä matkailupaketteja rakentamalla.

-Käytämme nettiä, sosiaalisia medioita, erilaisia esitteitä ja lehdistömatkoja myyntityössä, Angelsen sanoi.

Revontulimatkailu

Visit Lyngenfjordin keskeisiä toimintoja on alueen matkailun kehittäminen.

-Kyse on kestävästä matkailusta, joka ottaa huomioon ilmastotavoitteet. Monet matkailijat tulevat alueellemme kokemaan revontulet, Angelsen selitti.

Pyöräilymatkailu ja huippuretket

Yhtenä tavoitteena on luoda matkailupaketteja eri alueille.

-Rakennamme pyöräilymatkoja, risteilyjä ja kiipeilyretkiä, jotka ovat turvallisuusluokiteltuja. Tarjoamme myös paketteja, jotka keskittyvät paikalliseen ruokaan, Vihreä Avain-sertifiointiin ja paikallisen kulttuurin eri ilmenemismuotoihin, Angelsen kertoi.

Arctic Trip

Visit Lyngenfjord suunnittelee muiden kuntien kanssa uutta yhteistyöhanketta, jonka työnimenä on Arctic Trip.

-Se käsittelee kuntien välistä yhteistyötä, jossa matkareitti kulkee Revontulten tietä Kilpisjärven kautta Skibotniin, Angelsen sanoi.

Osaajapula

Pohjois-Norjan matkailussa ongelmana on pula osaajista, kuten monilla muillakin toimialoilla.

-Meillä on vaikeuksia löytää ammattitaitoisia paikallisoppaita, joille alue on tuttu. Matkailualalla on vaikeaa löytää henkilökuntaa moniin muihinkin ammatteihin, Angelsen totesi.