Uutinen 30.05.2022 Paula Mikkola
Bodenin Pohjoiskalottikonferenssin yhteyteen oli järjestetty näyttely niistä teoksista, joita kevään aikana oli saatu Pohjoinen perspektiivi teemakilpailuun.

Olemme aikaisemmin uutisissa kertoneet, että Pohjoinen perspektiivi kilpailuun etsittiin kuvia, piirustuksia, käsitöitä, valokuvia, musiikkia, laulua, malleja tai tekstejä, jotka kuvaavat ihmisten käsitystä siitä, mitä hyvä elämä tulevaisuuden Pohjolassa ja etenkin alueen pohjoisissa osissa voi tarkoittaa.

Kilpailuun tuli 65 työtä. Pohjoinen perspektiivi työskentelyn alustaa oli käyty netissä katsomassa 1452 kertaa. Pohjoiskalottikonferenssin osallistujilla oli mahdollisuus vielä konferenssin aikana esittää oma näkemyksensä asiasta.

-Pohjoinen perspektiivi satsauksella haluamme herättää asukkaiden ja päättäjien välille toimivan keskustelun alueen tulevaisuudesta, kertoi ohjelmasta vastaava Emelie Dahlström-Ravn Föreningen Nordenista. Hän oli järjestänyt näyttelyn konferenssiin yhdessä Felix Schartner-Gierttan kanssa, joka toimii prosessin johtajana Ruotsin Föreningen Nordenissa.

Seuraavassa muutamia osallistujien näytteitä: