Uutinen 03.07.2024 Kent Lidman
Pohjoiskalotin neuvoston pääsihteeri Paula Mikkola siirtyy eläkkeelle 21 työvuoden jälkeen. Hän jää pois töistä vuoden vaihteessa ja Pohjoiskalotin neuvosto etsii nyt uutta pääsihteeriä.

 

Pohjoiskalotin neuvoston puheenjohtajuuskaudet ovat tähän asti olleet kaksivuotisia ja sihteeristö on ollut pysyvästi Rovaniemellä. Puheenjohtajuus on kiertänyt viiden Pohjoiskalotin maakunnan välillä.

Vuodesta 2025 alkaen puheenjohtajuuskausien pituus muuttuu kolmivuotiseksi ja sihteeristö voi sijaita siinä maassa, joka vuorollaan toimii puheenjohtajana. Samalla järjestelmää muutetaan niin, että puheenjohtajuus kiertää jäsenvaltioiden, Ruotsin, Norjan ja Suomen välillä.

Tulevien kolmen vuoden, 2025–2027, aikana Norrbotten toimii puheenjohtajana. Tästä syystä Region Norrbotten avaa nyt pääsihteerin tehtävän haettavaksi.

Lyhyesti kuvattuna tehtävä tarkoittaa, että pääsihteeri vastaa Pohjoiskalotin maakuntien välisen pohjoismaisen yhteistyön kehittämisestä ja Pohjoiskalotin neuvoston toiminnan käytännön organisoinnista. Toinen tärkeä osa työtä on Rajaneuvonta Ruotsi-Suomi-Norjan toiminnan koordinointi.

Hakuaika päättyy 26.8.2024 Lisätietoja tehtävästä löydät Region Norrbottenin tiedotteesta:

https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=290&ProjectId=204478&DepartmentId=21838&MediaId=5&SkipAdvertisement=False