Uutinen 05.01.2023 Kent Lidman
Valtioiden rajat ylittävä yhteistyö ei ole vaikeaa. Byrokraattisten esteiden ylittämiseen voi saada apua. Tämän totesi Övertorneån Koulutus Nordin Iiris Matela Arbeta tillsammans hankkeen lopputapahtumassa Haaparanta-Torniossa

Iiris Matela oli mukana ”Mitä opimme?” ohjelmaosiossa yhdessä Lappian Nina Mäen, Luulajan yliopiston Pernilla Tingvallin ja Fredrik Backlundin kanssa.

Uusia kursseja

Pernilla Tingvall kertoi, että yliopisto kehitti uusia innovatiivisia kursseja.

-Olemme kehittäneet digitaalisia kursseja ja oppineet paljon yhteistyöstä Suomen kanssa. Hankkeessa on meillä työskennellyt 25 henkilöä, hän kertoi.

-Olemme tutkineet, mitä hyvä oppiminen vaatii ja rakentaneet uusia koulutuksia, Fredrik Backlund sanoi.

Verkostot

-Yhteistyö Pohjoiskalotin Rajaneuvonnan, kummankin maan työnvälitystoimistojen ja eri koulutuksen tarjoajien välillä on toiminut hyvin. Olemme tehneet etäyhteistyötä rajojen yli ja hyödyntäneet keskinäisiä verkostojamme, Nina Mäki kertoi.

Hän kertoi toimijoiden eri roolien selkiytyneen hankkeen aikana.

-Yhteistyömme Koulutus Nordin kanssa on sujunut hyvin ja olemme kehittäneet opetusta. Henkilökohtaiset verkostot ovat toimineet. Yritykset, kunnat, matkailuala ja muut asettavat koulutuksellemme suuria vaatimuksia, Mäki selitti.

Tuntevat toisensa

-Nyt tunnemme toisemme entistä paremmin. Se on hyvä lähtökohta jatkokeskusteluille ja tulevalle yhteistyölle, Pernilla Tingvall totesi.

-Mielestäni tämän hankkeen ansiosta meillä on nyt hyvät edellytykset jatkaa keskinäistä yhteistyötä myös tulevaisuudessa, Iiris Matela sanoi.

Kent Lidman